Bi'şey mi bakmıştın? (blog içi arama)

10 Haziran 2008 Salı

Gençlik nereye gidiyor?

Etrafıma şöyle bir bakıyorum da, çok gerilerde kalmışız! Çok gerilerde kalmışız dediğim, 10 seneden daha önceki zamanlarda çocukluğunu yaşamış olanlardan bahsediyorum. Bizim zamanımızda saklambaç vardı, istop vardı, körebe vardı..

Etrafıma şöyle bir bakıyorum da, ya zaman çok hızlı ilerliyor, ya da toplum kan kaybediyor, gençlerimizin beyni sulandırılmaya çalışılıyor!

Geçen gün "Amerikalı" biriyle tanıştım, adı veya nerde karşılaştığımız önemli değil. Önemli olan şu: Tam "8" çocuğu var. Çocuklarını bir görseniz, hepsi o kadar tatlı o kadar şirin ki... ve evlerinde televizyon yok! Ne kadar şaşırtıcı değil mi? Bana sorarsanız şaşırtıcı değil, üzücü bir olay bu. Hayır, paraları olmadığından değil tabii ki.. Adam çocuklarını nasıl yetiştireceğini biliyor sevgili ülkem.

Biz gençliğimizi eriteduralım, onların körpecik beyinlerini saçma sapan birtakım programlarla, kan ve şiddet dolu video oyunlarıyla dolduralım, sonra diyelim ki "Türk isterse dünyayı fetheder"

Buyrun yorum sizin..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla kardeşim yüreğine sağlık.
Güzel bir noktaya parmak basmışsın.
Gerçekten Gençlik nereye gidiyor???

Adsız dedi ki...

sen yaşta birinin bu kadar hasas bir şekilde yaklaşması harika sn ve snin gibiler olduğu müddetçe sırtımız asla yere glmez ve glmeyecekte tebrikler demek ki hala umut var.

Özel Arama