Bi'şey mi bakmıştın? (blog içi arama)

5 Şubat 2009 Perşembe

Zaman nedir, neden önemlidir?

Az önce bir arkadaşımın fotoğrafına şöyle bir not düştüm, "bu fotoğrafın altındaki yorumları okumaya ne zamanım yeter ne de zamanım" işte tam bu noktada şöyle bir soru geldi aklıma, "zaman kelimesini neden iki kere kullandım?"

Biraz düşündüm, ve de taşındım. Azcık da kaşındım. Farkettim ki; zaman herşeyin anasıdır ve tam bu yüzden de çok önemlidir. Bir sorunu çözmüştüm, ama kafama ikinci bir soru takılmıştı "zaman herşeyin anası ise herşeyin babası nedir, kimdir, necidir?"

İşte burda da şunu düşündüm, herşeyin babası yok! Evet, bunu düşündüm! O zaman nasıl olmuştu da herşey ortaya çıkmıştı?

Zamanın eşeysiz ürediği sonucuna vardım buradan. Birazcık araştırmayla eşeysiz (yani tek başına) üremenin çeşitlerini buldum..

1- Bölünme
Eğer zaman bölünerek üreseydi ortada azcık zaman kalırdı, ki bu da bi işe yaramazdı, hemen tükenirdi. bu yüzden bunu eledim..

2-Tomurcuklanma
Zamanın tomurcuklandığını düşünüyorum da, "hanım onbiri beş geçenin sağ tomurcuğunda gazetenin gelmesi gerekiyordu" gibi cümleler çok saçma olurdu, ki zaten yok, demek ki bu üreme çeşidi de hatalı!

3-Rejenerasyon
Bu zaten yenilenme, afedersiniz, bi halta yaramaz. yani yeni türler oluşturmaz!

4-Vejatatif üreme
heeeee işte geldik en önemlisine! eğer zaman vejetatif üreseydi, n'olurdu? size soruyorum! n'olurdu! cevap basit, yine herşey zaman olurdu, yani bi bok olmazdı..

5-Sporla üreme
Zamanın fiziksel bi ficudu yok ki spor yapsın? değil mi? eledik.


Bu durumda zaman ürememiştir diyoruz ve zaman aslında evrim geçirmiştir diye sallıyoruz...

Hiç yorum yok:

Özel Arama