Bi'şey mi bakmıştın? (blog içi arama)

13 Ekim 2014 Pazartesi

SSH ile toplu yedek alma

Merhabalar,

Bu yazımda sıkça ihtiyaç duyduğum bir konuya değineceğim.

Kontrol ettiğim sunucularda toplamda 1500ün üzerinde hosting hesabı var. Bunların yedeklerini almak için her zaman data centera hard disk gönderemiyorum. Bundan dolayı yedekleri ara ara kendim almak zorunda kalıyorum.
Takdir edersiniz ki bütün hesapların full backuplarını almak (dosyalar + sql + ...) eğer teker teker yapacaksanız uzun zaman alıyor. Bunun için SSH Secure File Transfer, SSH Secure Shell kullanıyorum.

Yaptıklarımı adım adım anlatayım şimdi.
  1. SSH Secure File Transfer ile (Winscp gibi farklı uygulamalar da kullanabilirsiniz ama ben buna alıştım açıkçası) sunucumuza bağlanıyoruz.
  2. Yeni terminal penceresi açıyoruz.
  3. Aşağıda vermiş olduğum komutu yapıştırıyoruz (Shıft + Insert veya Sağ tık + Yapıştır)
  4. Enter a basıyoruz.
Gireceğiniz komut:
for i in $(ls /var/cpanel/users); do /scripts/pkgacct $i;done

Terminal penceresini işlem tamamlanana kadar kapatmıyoruz. Bütün hosting hesaplarının tam yedekleri (full backup) sunucumuzun /home dizinine alınmaya başlandı. Şimdi /home dizinine girip yedeklerinizi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Eğer siz de benim gibi fazlaca hesap ile ilgileniyorsanız size tavsiyem, eğer hala yapmadıysanız, mutlaka bir fiber internet alın. Zira dosya indirmeleri konusunda gerçekten zaman kaybı yaşanabiliyor :)

Hepinize mutlu yarınlar...

SSH indirme linki (Tarama yapıldı, güvenli): SSH 3.2.9 indir

2 yorum:

Olsen dedi ki...

great post

Werin dedi ki...

Hangouts takip, arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla iletişim kurmanıza olanak tanıyan bir mesajlaşma ve görüntülü sohbet uygulamasıdır. Bir milyardan fazla aktif kullanıcısı ile en popüler sohbet uygulamalarından biridir. Peki ya Hangouts görüşmelerinizi takip etmeniz gerekiyorsa?

Özel Arama